سلامت نیوز:دکتر کیانی در برنامه "مناظره" رادیو گفتوگو با اشاره به کاهش 12 هزار نفری تلفات در جاده ها گفت: این آمار نتیجه تعامل بیشتر در میان دستگاه ها است. در حوزه راهداری دوربین های زیادی بابت ثبت تخلف سرعت نصب شده است. همچنین هزاران نقطه ای که حادثه خیز بوده است را شناسایی کرده اند و با توجه به میزان اعتبارات این روند ادامه پیدا
می کند.
برنامه "مناظره" با موضوع تلفات جاده ای در ایران ، چالش ترافیکی و با حضور سرهنگ قاسمیان جانشین راهور ناجا، دکتر اردکانیان استاد دانشگاه و دکتر کیانی معاون راهداری سازمان راهداری روانه آنتن شد.
سرهنگ قاسمیان جانشین راهور ناجا با اشاره به برخی خودروهای داخلی گفت: ماشین هایی همچون سمند، پرشیا هر چند که حد ایده آل نیست ولی نسبت به گذشته خیلی ارتقاء پیدا کرده است و ما این انتظار را داریم که صنایع خودروساز گام های بزرگ تری بردارند.
در ادامه دکتر اردکانیان با اشاره به بازنشستگان در آمریکا بیان داشت: برخی از این پیرمردها و پیرزن ها داوطلبانه در پلیس اسم نویسی می کنند و برای بچه های مدارس در چهار راه ها می ایستند و با تابلوی ایستی که در دستشان است، در هنگام جمع شدن بچه ها، بچه ها را نگه می دارند.
این استاد دانشگاه افزود: همچنین برخی بچه های مدارس که با اتوبوس می آیند، در صورتی که چراغ مخصوص این اتوبوس روشن باشد، هیچ ماشینی حق ندارد از کنار آن رد شود و سبقت بگیرد و تنها باید بایستد.
در ادامه دکتر کیانی با تفاوت قائل شدن میان کاهنده های سرعت و سرعت گیرها اظهار داشت: هر گوه نصب علائم در جاده ها مطابق آئین نامه است. در راه های برون شهری وزارت راه و شهرسازی بر اساس آئین نامه، علائم را قرار می دهد. البته احتمال دارد در برخی از راه های روستای این کاهنده های سرعت به صورت سرعت گیر و در جاهای خاص وجود داشته باشد ولی بیشتر آگاهی دهنده هستند و هشدار می دهند.
وی با اشاره به کاهش 12 هزار نفری تلفات در جاده ها گفت: این آمار نتیجه تعامل بیشتر در میان دستگاه ها است. در حوزه راهداری دوربین های زیادی بابت ثبت تخلف سرعت نصب شده است. همچنین هزاران نقطه ای که حادثه خیز بوده است را شناسایی کرده اند و با توجه به میزان اعتبارات این روند ادامه پیدا می کند.
معاون راهداری سازمان راهداری بیان داشت: همچنین ورود دقیق به علت حادثه و تصادفات و دقیق شدن در آن بخش یکی دیگر از علل کاهش تصادفات است. کشته های سوانح رانندگی از وسیله نقلیه وانت نگران کننده بود که در 10 ماهه نخست سال نزدیک به 17 درصد نسبت به سال 93 کاهش داشته ایم و به طور کلی در همه تصادفات در10 ماهه نخست سال 94 نسبت به 10 ماهه نخست سال 93 نزدیک به 3 درصد کاهش نشان می دهد.
کیانی به برنامه های سازمان های دیگر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در سال 93 مراکز معاینه فنی در زیر حمایت سازمان راهداری قرار گرفت. همچنین با موضوع مدیران فنی که در شرکت ها حضور دارند با حساسیت برخور د می شود و شیوه ها مکانیزه می شود.
معاون راهداری سازمان راهداری در خصوص راه ها و ایمنی آنها اظهار داشت: یقیناً راه هایی که رفت و برگشت شان از هم جدا می شوند، برخوردهایشان رخ به رخ نیست و این باعث کاهش شدت تصادفات می شود. آزادراه های ما بهترین و ایمن ترین راه ها است. در محور تهران و قم هیچ ایرادی نیست اما باز هم شاهد تصادفات هستیم.
وی ابراز داشت: هیچ نهاد درگیر در امور رانندگی و سوانح آن نمی تواند ادعا کند که نظارت کامل وجود دارد و کارها ایده آل است. برای رسیدن به آن آمار، اعتبار بالایی نیاز است.
سرهنگ قاسمیان با اشاره به محور قدیم قم به کاشان گفت: در این محور حجم تصادفات رخ به رخ ما بسیار زیاد و غم انگیز بود. در آن زمان در پلیس راه کاشان خدمت می کردم و بر این عملکرد ناظر بودم. بدون شک اتوبان امیر کبیر ایده آل نیست اما زحمت زیادی برای آن کشیده شده است.
وی به وجود برخی تراشیدگی ها در کف اتوبان امیر کبیر اشاره کرد و بیان داشت: در مقاطعی از فصل زمستان جاده یخ می زند و این تراشه هایی که زده می شود، از این موضوع جلوگیری می کند.
جانشین راهور ناجا تصریح کرد: قطع به یقین اتوبان هایی که زده شده اند، نسبت به گذشته بسیار بسیار عالی است. همچنین رانندگان و کاربرانی که در طول مسیر قرار می گیرند، با کاربران چندین سال پیش واقعا اختلاف دارند. آن زمان وضعیت خیلی بدی وجود داشت اما الان قریب به اتفاق رانندگان ما دارند کمربند می بندند.
در ادامه اردکانیان با اشاره به 100 هزار کیلومتر راه اصلی و 100 هزار کیلومتر راه روستایی گفت: بدون شک منکر این نیستیم که راه های روستایی و برون شهری دچار مشکلات نیستند. البته این را هم باید در نظر بگیریم که رفتار رانندگان در رانندگی دچار مشکل است.
وی به اتوبان تهران - قم به اشاره کرد و ادامه داد: این محور کاملا ایمن است اما مدل های تصادفاتی که آنجا رخ می دهد به دلیل عدم رعایت فاصله طولی است که با نصب دوربین های جدید فاصله بین دو دوربین زمان سفر و سرعت را نشان می دهد. گاهی برخی افراد وقتی به دوربین می رسند، سرعت شان را کاهش می دهند، ولی حالا بین دو دوربین زمان را محاسبه می کنند.
در ادامه قاسمیان اظهار داشت: به زودی دوربین های هوشمند در این اتوبان کار گذاشته می شود تا به محض اینکه راننده از سرعت مجاز تخطی کرد، پیامک به او زده می شود. پیامک بار اول به او داده می شود که تخلف کرده اید و باید رعایت کنید. بعد از دو یا سه روز پیامک جریمه و اعمال قانون برایشان ارسال می شود.
متذکر می شویم؛ برنامه "مناظره" شنبه تا سه شنبه ساعت 16 از شبکه رادیویی گفتوگو پخش می شود و فایل صوتی آن برای علاقه مندان در سایت شبکه موجود است.
پیشنهاد سردبیر
-
عوارضی که ایستاده آب نوشیدن ایجاد میکند
از قدیم بزرگ ترها میگفتند ایستاده آب نخورید. آیا این موضوع جنبه علمی دارد؟
-
چرا کمپینهای صرفه جویی ناموفق هستند؟
برای جلوگیری از افت فشار گاز، قطع برق و کاهش آلودگی هوا رئیسجمهوری در پیامی از مردم خواسته که درجه گرمایش را حداقل دو درجه کاهش دهند. به دنبال اظهارات رئیسجمهوری کمپین «دو درجه کمتر» به راه افتاده است. کمپینی که این بار شخص رئیس دولت آغازگر آن بوده است، پزشکیان بارها بارها به مسئولان مختلف هشدارهایی در مورد مصرف بهینه انرژی داده است. امروزه بیشتر کشورها با توجه به پایان پذیر بودن سوختهای فسیلی، به سمت بهرهگیری از راههای جدید تولید انرژی رفتهاند و قدمهای مهمی هم در این رابطه برداشتهاند، اما متأسفانه در ایران همچنان این موضوع جدی گرفته نمیشود.
-
خواص جادویی برگ گردو
برگ گردو دارای خواص بیشماری است که شاید کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد. در این مطلب با این گیاه جادویی بیشتر آشنا میشوید.
-
نسخه جهانی برای رفع آسیبهای اجتماعی
ژاپن از سیستمهای پیشرفته حمایت از خانواده استفاده میکند که در آن دولت، مسئولیت حمایت از کودکان و خانوادههای آسیبدیده را بر عهده دارد. این سیستم در قالب برنامههای آموزشی و روانشناختی برای والدین و کودکان، توانسته است از بروز آسیبهای اجتماعی در خانوادهها جلوگیری کند.ایران هم میتواند با نگرش دستاوردهای جهانی در کنترل آسیبهای اجتماعی در این زمینه موفق شود.
-
آیا نوشیدنیهای گازدار رژیمی واقعاً سالم هستند؟
نوشیدنیهای گازدار رژیمی بهعنوان گزینهای با کالری کمتر برای کسانی که در پی کاهش وزن هستند، بسیار محبوب شدهاند. اما آیا این نوشیدنیها واقعاً سالم هستند؟ متخصصان بهداشت و گوارش هشدار میدهند که مصرف این نوشیدنیها میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد.
-
خیارهای توخالی؛ بیخطر یا مشکلساز؟
خیارهای توخالی که گاهی بهطور طبیعی در مرکز میوه ظاهر میشوند، به گفته یک دکترای تخصصی بهداشت، بهطور کلی برای خوردن بیخطر هستند.
-
ترکیب هوای آلوده و ویروسهای تنفسی، عامل مرگ زودرس در فصل زمستان
با آغاز فصل زمستان، همزمانی آلودگی هوا و شیوع ویروسهای تنفسی به یک تهدید جدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است. پزشکان هشدار میدهند که این ترکیب مرگبار میتواند به افزایش مرگهای زودرس منجر شود، به ویژه در میان افرادی که از بیماریهای تنفسی یا قلبی رنج میبرند.
-
هدف داشتن، کلید سلامت مغز،چگونه داشتن هدف میتواند از ابتلا به بیماریهای مغزی پیشگیری کند؟
داشتن هدف در زندگی نه تنها به بهبود وضعیت روحی و روانی کمک میکند، بلکه میتواند از مغز شما در برابر بیماریهای خطرناک مانند آلزایمر و اختلالات شناختی محافظت کند. مطالعات جدید نشان میدهند که افراد با حس هدفمند بودن، مغزی سالمتر و مقاومتر دارند. اما چگونه میتوان این حس هدفمندی را در زندگی ایجاد کرد و به سلامت مغز کمک کرد؟
نظر شما